问题: 初三英语 (阅读)
No one can change the weather. Nobody can control the weather. But if we read correctly the signs around us, we can tell what the more important changes in the weather will be. This way of telling what the weather will be like on the following day or two is called weather forecasting.(预报) For many centuries and in all countries, people have studied the weather and tried to make weather forecasting. Rings around the sun are a sign of coming rain. Many people feel in their bones the coming of wet weather, their joints(关节) hurt. Some birds fly high if fine weather is coming, but they fly near the ground if rainy or stormy weather is on the way. It is probably because of the insects(昆虫)which they are hunting that they fly low. If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. Such rainbows(彩虹) come in the evening. If the stars twinkle clearly at night, then fine weather will continue. If a fog appears in the morning just above a river, then the day will be warm. If the sunset is mostly red in colour, then the following day will be fine. If a rainbow appears in the morning, rainy weather will probably come. Most of the above sayings have been made by the people who have used their eyes and brains to make weather forecasting.
( ) 1. People's joints ache ____________.
A. is a sign of coming rain B. without any reason
C. because they are ill D. because of the insects
( ) 2. Which is true about weather forecasting?
A. Weather forecasting is a report about the weather on the following day or two.
B. Weather forecasting is a way of telling what the weather will be like.
C. Weather forecasting is a sign of coming rain.
D. People can change the weather forecasting.
( ) 3. The birds fly high and the stars twinkle clearly is a sign that the weather will ______.
A. be warm B. be rainy C. become clear and fine D. be cold
( )4. A rainbow is a _________of the fine weather.
A. sign B. way C. method D. road
( )5. We must ________to make weather forecasting.
A. use our eyes and brains B. study the weather hard
C. read correctly the signs D. All of the above
不求速度,但要准确。最好加上选择理由,谢谢!
解答:
(A ) 1. People's joints ache ____________.
A. is a sign of coming rain B. without any reason
C. because they are ill D. because of the insects
解析:从原文中的这一句可以得出Many people feel in their bones the coming of wet weather, their joints(关节) hurt.
(B ) 2. Which is true about weather forecasting?
A. Weather forecasting is a report about the weather on the following day or two.
B. Weather forecasting is a way of telling what the weather will be like.
C. Weather forecasting is a sign of coming rain.
D. People can change the weather forecasting.
本题易受答案A的迷惑,应该说A答案尚可,只是它只提到预报一两天,所以不够准确而已,故B为最佳答案。
( C) 3. The birds fly high and the stars twinkle clearly is a sign that the weather will ______.
A. be warm B. be rainy C. become clear and fine D. be cold
解析:从原文中的这两句可以得出Some birds fly high if fine weather is coming/ If the stars twinkle clearly at night, then fine weather will continue.
( A)4. A rainbow is a _________of the fine weather.
A. sign B. way C. method D. road
解析:sign指“标记,征兆,迹象”。从原文中的这句可以得出If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. Such rainbows(彩虹) come in the evening.
( D)5. We must ________to make weather forecasting.
A. use our eyes and brains B. study the weather hard
C. read correctly the signs D. All of the above
虽然文章中的最后提到“used their eyes and brains to make weather forecasting. ”但是并不能说明B和C是不正确的,客观的说,应该从这三方面入手才是对的。故D是最佳答案。
版权及免责声明
1、欢迎转载本网原创文章,转载敬请注明出处:侨谊留学(www.goesnet.org);
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、在本网博客/论坛发表言论者,文责自负。